tiistai 11. maaliskuuta 2014

Pariisifiilistelyä

Pariisi, yksi unelmieni kaupungeista! Pariisi on mielikuvissani romanttinen, vanhahtava, vähän boheemi ja kaunis kaupunki. Jo ennen kuin olimme sopineet reissuun lähdöstä, näin unta aina ajoittain Pariisista, sen puistoista ja Eiffel - tornista. Enkä keksi oikein parempaa paikkaa juhlistaa noin puolivuotista yhteistä taivaltamme, kun juuri nimenomaan Pariisi.


Mitä odotan reissulta? No ennen kaikkea ihan vaan rentoutumista ja aikatauluttomuutta, sekä yhteistä aikaa jolloin ei tarvitse miettiä pitääkö jomman kumman lähteä kohta töihin tai pitäisikö pestä pyykkiä kun kerrankin ollaan kotona. Mulla on ainakin fiilis, että oon koko ajan töissä ja etenkin yövuoroja on riittänyt jo pidemmän aikaa joka viikolle. Vaikka kuinka tykkäisi työstään, niin kyllä sitä aina mieluummin on vapaalla! Lisäksi jokseenkin rankan viime vuoden jälkeen kaipaan vähän irrottautumista, vähän seikkailua ja rentoilua.


Palatakseni alkuperäiseen aiheeseen; Pariisissa odotan myös innolla kevään tuntua, aurinkoa ja vihreyttä (toivotaan ettei se pirun takatalvi iske ainakaan Pariisiin). Nähtävyyksistä minua puolestaan kiehtoo eniten Notre Dame (koska mulla on päähänpinttymä Disneyn Notre Damen kellonsoittaja - leffaa kohtaan) ja Montmartren alue. Aiemmassa postauksessa luettelinkin enemmän paikkoja, joissa aiotaan käydä. On muuten kivaa, että alle 26 -vuotiaat Euroopan kansalaiset pääsevät melko moneen paikkaan ilmaiseksi, mm. Louvreen! Nekin säästyvät rahat voi käyttää vaikka herkkuihin ja viiniin ;)

Yhtenä iltana muutama viikko sitten fiilisteltiin Pariisia jo vähän etukäteen ihan vaan kotioloissa, eli tehtiin mm. ratatouillea, etanoita ja creme bruleeta ihan itse, sekä juotiin viiniä ja katsottiin Midnight in Paris -leffa. Hauskaa!Asu täytyi tottakai olla illan teeman mukainen ;)

2 kommenttia: