maanantai 26. toukokuuta 2014

Lombok

Yhden Singaporessa vietetyn yön jälkeen jatkoimme matkaa Lombokille, Indonesiaan, Lombok on saari Balin vieressä ja ainakin toistaiseksi hieman Balia rauhallisempi. Kaunis luonto ja lähellä sijaitsevat Gilin saaret ovat varmaan Lombokin valttikortit turismin saralla. Toisaalta sitä vain toivoisi, ettei kaunista saarta rakennettaisi ihan turistimestaksi.Lensimme Lombokille Silk Airilla, ja jos Aasiassa päin aikoo lennellä niin voin kyllä suositella tuota lentoyhtiötä. Ihan jo pelkästään lennon aikana tarjoiltu ruoka oli aivan sairaan hyvää! Ja muutenkin, kaikki toimi ja henkilökunta oli ystävällistä. Singaporesta lensi reilu pari tuntia Mataramiin, jossa olimme perillä iltasella. Me ostettiin Indonesian viisumi vasta lentokentältä, ja sen jälkeen jouduttiinkin huumekoiran haisteltaviks. Olin ihan paineessa, vaikka koira oli ihan ystävällisen näköinen, eikä mulla tietääkseni pitänyt mitään laitontakaan olla mukana! :D
Muutos Singaporesta Lombokille oli iso. Hätkähdin sitä, kuinka lentokentällä oli yhtäkkiä kauhesti ihmisiä, kiskomassa joka suuntaan, tarjoamassa taksikyytiä ihan mihin vain ja iso joukko ihmisiä oli tullut vain katsomaan meitä saapuvia matkaajia. Onneksi meitä oli sovitusti vastassa trekkifirman tyyppi, jonka kyydissä pääsimme Senaruun, koska luotettavan kyydin hankkiminen kentältä olisi ollut aikamoinen urakka.

Matahari. 

 La Chill Bar.

Quake.

Lombok oli viehättävä paikka, josta jäi varmasti paljon vielä näkemättä. Ehdottomasti hienoin kokemus oli Rinjanille kiipeäminen. Muuten olimme Lombokille lähinnä Senggigissä, joka oli myös ihan viihtyisä paikka. Paljon hotelleja ja ravintoloita mutta toisaalta myös paikallista meininkiä ja kaunista merenrantaa. Jos joskus joku aikoo matkata Lombokille, niin käykää ehdottomasti kiipeämässä sinne Rinjanille! Aivan mieletön vaellus, joka ansaitsee oman postauksensa myöhemmin. Myös ensimmäistä hotelliamme, Sunset House Lombokia, voin suositella. Ei toisessakaan, Santosassa, ollut valittamista mutta Sunset oli enemmän meidän tyyppinen paikka. Melko pieni ja persoonallisesti rakennettu hotelli. Ihana uima-allas ja sijainti aivan meren rannalla.

Santosa.

Sunset House.


 Vielä muutama vinkki, jos jonkun tie vie Lombokille:
- no se Rinjanille vaellus, ja John's Adventuresin firma !
- kuten jo sanoin, Sunset House Lombok
- La Chill Bar. Muutaman australialaisen kaiffarin pitämä baari rannalla. Avokadopitsa oli mielettömän hyvää!
- Quake. Ihana ja romanttinen rantaravintola.
- The Big Blue. Moderni ja tyylikäs paikka, rannalla tämäkin. Todella hyvää ruokaa, ainakin tonnikalapihviä voin suositella!
- muita kivoja olivat Bumbu, Matahari ja Cafe Alberto. Kaikki löytyvät TripAdvisorista, jos haluaa lukea enemmän kokemusia kyseisistä paikoista!
- koska halusimme käydä Gilin saarilla (siitä lisää myöhemmin) ja seikkailla tulivuorella, meillä ei ollut aikaa juurikaan kiertää enempää Lombokia. Mutta jos aikaa on, niin suosittelen katsastamaan saarta laajemminkin!

6 kommenttia:

 1. Oi miltä paratiisilta siellä näyttää! Palamut ja turkoosi vesi (tulkoonkin väri vaikka uima-altaan kaakelista, ei sen väliä) on kyllä paras kombo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Myös auringonlasku + merentanta toimii :D

   Poista
 2. Eiiih mitä kuvia... miten mä en ees muistanu kysellä koko reissusta mitää ?!?! Lahopää olen ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hih, no jutskataan ens kerralla reissujuttua :)

   Poista
 3. Voi että...Vähänkö tässä reissukuume kasvaa :) Ihan mahtavia kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissukuume vaan kasvaa reissatessa :)

   Poista