lauantai 7. kesäkuuta 2014

Tallinnassa

Kolme viikkoa sitten palailtiin Aasiasta. Silti pieni irtiotto arjesta teki hyvää. Milloinpa se ei tekisi. Niinpä hypättiin torstaina töiden jälkeen J:n kanssa laivaan ja seilattiin Tallinnaan. Työpäivän jälkeen ei ollut mikään kauhean fressi olo, joten vedettiin huoletta päikkärit laivan penkeillä, reput tyynyinä. Sen jälkeen jaksoikin taas, heitettiin vain kamat hotellille ja lähdettiin katsastamaan Tallinnan iltaelämää. Lopulta ilta venähti suunniteltua myöhemmäksi, mutta mikäs siinä kun seura oli mitä parhainta ja Tallinnan vanha kaupunki todella kaunis kaatosateesta huolimatta.

Seuraavana päivänän oli oikein nätti ilma, ja nautittiinkin siitä oikein kunnolla ulkoillen, syöden ja shoppaillen. Lounastettiin Rataskaevu 16:ssa, joka on rankattu TripAdvisorissa Tallinnan parhaaksi. Enkä ihmettele miksi! Ihan mielettömän ystävällinen palvelu, halpaa, hyvää ja tuoretta ruokaa sekä ihana tunnelma. Lounaan jälkeen jaksoi taas eksyä vanhan kaupungin kapeille kujille, kuljeskella ristiin rastiin ja kiivetä näköalapaikalle ihailemaan maisemia.Illallista syötiin vielä työkaverin suosittelemassa italialaisessa Controventossa, joka löytyi korkeiden muurien suojaamalta pikkukujalta. Hintataso oli täälläkin melko alhainen, mutta ruoka ihan mielettömän hyvää. Otettiin perinteisiä italialaisia ruokia: bruschettaa, pitsaa ja pastaa, eivätkä ne tuottaneet pettymystä.

Tallinnastahan tulee aina ensin mieleen viinaturismi ja humalassa remuavat suomalaiset, ja niitä oli tälläkin kertaa aivan riittämiin. Mutta jos sietää sen, niin Tallinnassa on myös aivan huikea ravintola- ja kahvilavalikoima ja vanha kaupunki hurmaa ainakin minut.
2 kommenttia:

  1. Vitsi Tallinnassa näyttää mahtavalta, pitää iteki laittaa listalle nyt, kun sinne pääsee aikaisempaa helpommin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kahden tunnin laivanmatkan voi tosiaan hyvin viettää nukkuen vaikka olisi pelkkä kansipaikka ;) ja kaunistahan siellä on. Ja hyvää ruokaa !

      Poista