maanantai 4. toukokuuta 2015

Elokuu Thaimaassa

Tasan vuosi sitten olimme saapuneet Singaporen kuumuuteen. Rinkat selässä, hikeä valuen ihmettelimme tuon suurkaupungin omalaatuisuutta. Ja seuraavana päivänä suuntasimme kohti jännittävää Indonesiaa. Reissu oli huikea kokemus, jota on muisteltu monet kerrat. Sen kunniaksi aion valottaa meidän tulevan Aasian reissun suunnitelmia.

Ensikosketus Singaporeen!

Reissujen yksi parhaista osuuksistahan on aika ennen reissua: saa suunnitella, tehdä listoja ja tsekkailla eri vaihtoehtoja. Läppäri käy kuumana, karttoihin piirtyy merkintöjä hienoista paikoista ja Lonareiden sivut kuluvat ahkerasta selailusta. Pitkään punnittiin erilaisia reittivaihtoehtoja meidän Aasian reissulle ja matkasuunnitelmat vaihtuivat useaan kertaan. Vielälään emme ole lyöneet lukkoon mitään, mutta olemme kuitenkin päässeet jonkinlaiseen päätökseen: aiomme yöpyä Bangokissa pari päivää ja buukata sieltä itselleme yöjunan Pohjois-Thaimaaseen, Chiang Maihin. Matka kestää jotain kymmenen ja kuudentoistatunnin väliltä, riippuen säästä ja muista hidastavista tekijöistä. Chiang Maissa on tarkoitus viipyä useampi päivä, joiden aikana teemme minireissuja mm. Elephant Natural Parkiin (parin päivän keikka) ja viidakkoon, alkuperäiskansojen kyliin (päivä tai pari). Chiang Maista suuntaamme Myanmarin rajalle, Paihin, joka on kai yksi legendaarisimpia reppureissauspaikkoja. Myös Paissa ajattelimme tehdä pienen trekkausretken vesiputouksille tai vuoristoihin.


Indonesian ihmeitä

Pain jälkeen suunnitelmat ovatkin jälleen enemmän levällään. Varsin aktiivisen alkuloman jälkeen tällaisille elohiirille olisi suurin haaste löytää paikka, jossa voisi vain olla, mutta toisaalta tylsyyden iskiessä myös mahdollisuus tehdä jotakin, kuten snorklata, trekata, joogata tai tehdä omatoimiretkiä. Viimeksi Indonesiassa onnistuimme siinä puolen päivän ajan... Koska tässä vaiheessa aikaa on jäljellä enää reilu viikko (?), ja koska matkaamme sadekauden aikanaa, jäänee Krabin alue pois laskuista. Sen sijaan Siaminlahden puolella, jossa elokuussakin pitäisi olla ihan ookoo säät, sijaitsee kolmen saaren yhdistelmä: Koh Tao, Samui ja Koh Phangan. Paratiisisaarien jälkeen palaamme Bangokiin, jossa aiomme viettää 1-vuotiskihlapäiväämme jossain hulppeassa hotellissa, uima-altaalla makoillen ja reissumuistoja kerraten.Alkuun tuntui, että lähes kuukauden mittainen reissu on hurjan pitkä ja ehdimme tekemään vaikka mitä. Kun aloimme tehdä suurpiirteistä matkasuunnitelmaa, päivät hupenivatkin hirmuisella vauhdilla. Vaikka houkuttavia vaihtoehtoja löytyi myös Thaimaan rajojen ulkopuolelta, niin päädyimme pysyttelemään Thaikkujen sisäpuolella. Meillä kun on taipumus ylibuukata reissumme aktiviteeteillä ja nähtävyyksillä, jolloin kyllä toki näkee paljon, mutta lepääminen ja rentoutuminen jäävät sivurooliin. Emme kumpikaan lämmeneet Laosille tai Kambotzalle niin paljoa, että olisimme ehdottomasti halunneet niihin. Sen sijaan Vietnam, ja erityisesti Hanoi ja Halong Bay, sykähdyttivät, mutta sinne matkaaminen maata pitkin olisi ollut monen päivän urakka, plus että olisimme joutuneet lentämään Hanoista takaisin Bangokiin. Tällä hetkellä olen kuitenkin tyytyväinen tähän plääniin, ja etenkin näitä vuoden takaisia kuvia katsellessa Aasia-kuume vain nousee.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti