keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Elokuun suunnitelmat uusiksi

Viime vuonna meidän Singapore - Indonesian reissun aikataulu muuttui vielä melko viime hetkillä, kun lentoyhtiö peruutti meidän alkuperäiset lennot, ja jouduttiinkin ostamaan uudet lennot uusille päiville. Loppujen lopuksi lentojen vaihto olikin vain hyvä asia, sillä saatiin yksi lisäpäivä aikaa Singaporessa hengailuun.
Tänä vuonna ehdinkin jo kirjoitella meidän Aasian suunnitelmia auki täällä, kunnes ne taas heittivät kuperkeikkaa. Koska meidän ainut "pakkonähdä"-paikka on Pohjois-Thaimaassa, Chiang Maissa, sijaitseva Elephant Natural Park, luonnollisesti sinne pääseminen rytmitti aika paljon muuta ohjelmaa. Matkustamme sesongin ulkopuolella, ja olimme kuvitelleet (tai ainakin minä kuvittelin), että sen kun vaan varataan ne päivät kun halutaan, joten yllätys olikin suuri, kun paikan varaustilanne näytti pelkkää punaista. Vapaat päivät osuivat huonosti meidän alkuperäiseen suunnitelmaan, joten oli pakko alkaa säveltämään uusia. Löysin hyvän sivuston, jolta löytyi kattavasti tietoa Kaakkois-Aasian juna - ja bussireiteistä ja nyt yhtäkkiä meidän suunnitelma näyttääkin aivan erilaiselta.Alunperin meidän piti pysyä vain Thaimaassa, koska se tuntui helpolta ja stressittömältä vaihtoehdolta, hyvältä vastapainolta kaikkien työ- opiskelu- ja arkikiireiden jälkeen. Pikkuhiljaa se alkoi tuntua kuitenkin myös tylsältä. Aikamme googleteltuamme, ja norsupaikan varaustilannetta pähkittyämme, teimme uuden reissusuunnitelman, joka varmasti tulee kokeilemaan meidän seikkailumieltämme ja joka vie meidät pois mukavuusalueelta, mutta uskon vahvasti, että koemme asioita, joita emme muuten ehkä koskaan kokisi. Uusi plääni näyttää suurinpiirtein tältä:

- alkuun hengailemme pari päivää Bangkokissa, jonka jälkeen matkaamme yöjunalla Chiang Maihin
- muutama päivä Chiang Maissa, mm. trekkailua ja norsujen luona vierailu
- junalla takaisin Bangkokiin, ja samoilla vauhdeilla junalla/bussilla Kambodzaan
- Kambodzassa muutama päivä, halutaan nähdä ainakin Angkor Watin temppelit
- Kambodzasta bussilla (12h!) Vietnamiin
- Vietnamissa jäämme Ho Chi Minh Cityyn muutamaksi päiväksi
- Vietnamista körötellään samaa reittiä takaisin päin; jos haluamme välttää toisen 12 tunnin bussimatkan, jäämme ehkä Pnom Penhiin yöksi
- kun palaamme takaisin Thaimaan puolelle, suuntaamme loppuajaksi jollekin saarelle, todennäköisesti Ko Sametille
- Bangkokiin matkaamme pari päivää ennen kotiinpaluulentoa


Tällä kertaa suunnitelma tuntuu sopivan väljältä, ja siihen pystyy lisäämäänkin viela hienoja mestoja, mikäli niitä tulisi matkan varrella vastaan. Lisäksi varsinkin Kambodzassa matkustaminen on lienee aikamoista puljaamista ja sähläämistä, joten aikaa kannattanee varata hieman enemmän kuin se, mitä bussiaikataulu sanoo. Emme edelleenkään aio varata valmiiksi majoituksia tai mitään muutakaan, sillä emme haluan sitoa itseämme tiettyyn aikatauluun. Jos joku paikka alkaa heti tympiä, voimme nostaa kytkintä samantein, mutta toisaalta jossain kivassa paikassa saattaakiin viihtyä useamman päivän. Tällaisella suunnittelu- ja aikataulutushirmulle suunnitelmien muuttaminen ja aikataulujen epävarmuus voi olla joskus vaikeaa sietää, mutta yleensä heittäytymisestä ja uskaltamisesta on seurannut vain entistä huimempia ja kokemusrikkaampia seikkailuja. Uskon, että niin käy nytkin.

ps. kuvituksena pari puhelimen arkistosta löytynyttä Indonesia-kuvaa. Ei pöllömpää päästä reilu kuukauden kuluttua tuollaisiin maisemiin.

8 kommenttia:

 1. Kuulostaa tosi hyvältä! Me matkustettiin kans taannoin Bangkokista Kambodzan rajan lähelle bussilla, rajan yli tuktukilla ja sieltä jonkun paikallisen autossa eli "taxissa" Siem Reapiin. Taidettiin valita vaikein mahollinen tapa, sillä matka kesti ikuisuuden ja siihen mahtui vaikka millasia huijausyrityksiä :D Löydettiin netistä tosi hyvä saitti, jossa listattiin kaikki mahdolliset huijausyritykset siinä matkalla, ja osattiin sen listan avulla kieltäytyä ostamasta valeviisumeita yms. Jotain lahjuksia meidän piti kuitenkin rajalla muistaakseni maksaa, että päästiin yli :D Tuosta on kuitenkin aikaa jo 10v, joten eiköhän aika paljon ole muuttunut sen jälkeen! :) Matka oli todellakin ikimuistoinen seikkailu. Suosittelisin varaamaan Angor Watin alueelle ainaki 2 päivää. Niitä temppeleitä on hauskaa kierrellä tuktukin kyydissä ja ainakin mun mielestä kaikista kivoimpia oli ne vähän syrjäisemmät temppelit viidakon keskellä :) Siellä saa todella hienoja kuvia!! Ihanaa kun pääsette reissuun!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, uskon että tuolla paikasta toiseen siirtyminen ei ole ihan iisiä, vaikkei etäisyydet olekaan tolkuttomia. Siis hyvät hermot täytyy pakata mukaan :) ja huijauksia tulee, mitäs pienistä, kunhan isommilta välttyis :)
   Angkor Wat on varmasti upea!

   Poista
 2. Huh ja vau, ihan mahtavia suunnitelmia! Veikkaan, että tää muutos on loppujen lopuksi vaan kiva juttu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin veikkaan, ja mitä enemmän olen googlettanut juttuja samantyyppisistä reiteistä, niin matkakuume täällä sen kuin kasvaa :)

   Poista
 3. Kivalta kuulostaa. Oletteko Kwai-joella päin? Me yövyttiin aikoinaan Thaimaa-seikkailulla siellä lauttamökissä ja se oli varmasti hienoin paikka, jossa olen yöni viettänyt. Käytiin myös kuumissa ja kylmissä lähteissä rentoutumassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, että ihna Kwaille satutaan, mutta joku samantyyppinen vois olla kiva! Kiitti vinkistä :)

   Poista
 4. Ihania lomasuunnitelmia! Tässä just tullut itse matkalta ja taas kovin innostuneena lueskelee toisten suunnitelmia ja haaveilee uusista itsekin. Matkakuume taitaa olla loputon suo ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tsiigailin sun Hawajin kuvia, aika makeita oli! Matkakuumeeseen ei auta kuin matkustaa vain lisää :D

   Poista