tiistai 28. heinäkuuta 2015

Good morning, New York!

New York on siitä hauska, että se tuntuu aina ikään kuin tutulta. Niin monet tv-sarjat ja leffat sijoittuvat sinne, että tuntuu kuin olisi vain joutunut telkkarin nielaisemana keskelle leffakulisseja. Toki me olemme molemmat käyneet siellä aiemminkin, ja senkin vuoksi soluttautuminen kaupungin sykkeeseen kävi yllättävän vaivattomasti. New York tuntuu kotoisalta ja turvalliselta, mikä on sinänsä hassua, ottaen huomioon sen ihmispaljouden ja ylipäätään kaikenpaljouden. Mutta juuri sen takia sinne on helppo sujahtaa, liittyä osaksi sitä valtavaa massaa. Meidän ensimmäinen New York - aamu oli täynnä upeita maisemia, jenkkiruokaa, suurkaupungin sykettä ja pirusti kävelyä.


Koska aikaero, meidän ensimmäinen Nyc - aamu alkoi klo 06 hotellin viereisessä dinerissa varsin perinteisellä jenkkiaamiaisella; kananmunilla, kahvilla, paahtoleivällä ja pannukakuilla. Katselimme kun paikalle valui pikkuhiljaa enemmän väkeä; töihin menevät nappasivat tiskiltä take away - kahvin, saman kadun mummelit kerääntyivät vakkaripöytäänsä ja joku kävi hakemassa tilaamansa kermakakun keittiöstä. Valkoessuiset tarjoilijat pyörivät edestakaisin, aivan kuin pirun nopeatempoisessa tanssissa. Moisen koreografian katseleminenkin kävi urheilusta, joten lapoin lisää pannaria naamariin.
Seuraavaksi suuntasimme metrolla Battery Parkiin. Viimeksi multa jäi tuo legendaarinen metrokokemus väliin, koska hurrikaani Irenen takia metro laitettiin kiinni. Tällä kertaa keli oli kuitenkin mitä mainioin, eivätkä aamuruuhkatkaan onneksi hidastaneet menoamme. Maleksimme hitaasti ja kierrellen kohti Brooklyn Bridgea. Koska meillä ei ollut mitään kovin tarkkaa suunnitelmaa, jäimme katsomaan mm. kadulle pystytettyä valokuvanäyttelyä, Titanicin muistomerkkiä sekä palomiehiä työssään.
Brooklyn Bridge oli yhtä upea kuin kaikissa kuvissakin, ja siinä sitä ylittäessä meille alkoi todellakin konkretisoitua mihin me olimmekaan juuri lennähtäneet. Harmillisesti huomasin jälkeenpäin, ettei mun omaan kameraani tallentunut mitään kovin sykähdyttävää otosta tuosta yhdestä tunnetuimmasta maamerkistä, sillä taisin keskittyä enemmän hihkumaan riemusta ja tuijottamaan haltioituneena maisemia.

 Joku on pikkuisen innoissaan!

Talsimme hitaasti Brooklynin puolelle, jossa meillä sitten yhtäkkiä ei ollutkaan mitään hajua mihin mennä. Kahvi olisi jo maistunut, mutta hieman yllättäen useat paikat olivat vielä kiinni, toisin kuin Manhattanilla. Päädyimme jonnekin rakennustyömaan viereen, jossa oli menossa jonkinsortin mallikuvaukset. New Yorkin yksi parhaita puolia onkin se, että koskaan ei tiedä mitä seuraavan kulman takana on. Sieltä voi löytyä joku tv:stä tuttu rakennus, musiikkivideon kuvaukset, katutaiteilija, poliisit pidättämässä laukkuvarasta, katukirppis, markkinat tai löytökissojen pelastusvaunu. Näihin kaikkiin ainakin me törmäsimme tuolla.
Lopulta onnistuimme navigoimaan itsemme rantaan Brooklynin puolella, ja edessä avautuikin varsin komea näkymä Manhattanille:
New York, en kyllästy sinuun koskaan.

2 kommenttia:

  1. Ihana NYC! <3 Ja tuo ekan jetlag-aamun aamiainen on kyllä niin maaginen hetki. Vitsi alko tekemään mieli pannareita!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, silloin todella alkaa tajuamaan sen, että on Nykissä. Ja sitten kun astuu ulos ja näkee keltaiset taksit, Central Parkin ja pilvenpiirtäjät niin voi sitä riemua :D

      Poista