maanantai 28. joulukuuta 2015

Reissuvuosi 2015

Vuosi lähenee loppuaan ja on taas aika katsoa niin taaksepäin kuin myös tulevaan. Aloitellaan näitä tämän vuoden fiilistelypostauksia kertaamalla reissuja (viime vuoden vastaava reissukooste löytyy täältä).
Tämä vuosi sisälsi kaksi isoa reissua, jotka olivat keskenään varsin erilaisia. Viime vuoden kahdeksan maan ennätykseeni en yltänyt, mutta kyllä mun mielestä seitsemän on myös ihan kova suoritus ottaen huomioon mitä kaikkea muuta tämä vuosi onkaan pitänyt sisällään.

Maaliskuu
Lontoo
Tehtiin pikkusiskoni Miran kanssa tyttöjen reissu Lontooseen. Keväinen Lontoo oli kaunis ja jäätävän kylmä. Yövyimme kivassa hostellissa, kävelimme puistoissa, shoppailimme, söimme herkkuja, kävimme katsomassa Mamma Mia!- musikaalin ja toki myös tsekkasimme perinteiset Big Benin ja Buckinghamin palatsin. Ja nauroimme. Nauroin vieläkin kun katselin kuvia! Miten hauska reissu meillä olikaan.





Toukokuu
Oslo, Islanti & USA
Vieläkään en meinaa pysyä housuissani, kun ajattelen tätä reissua! Matkattiin Icelandairin siivin Oslon kautta Islantiin ja sieltä Jenkkeihin. Islanti vei neljässä päivässä sydämeni täysin, New York on aina New York ja Bostonissa saimme kokeilla elää jenkkiarkea Jonaksen serkun perheessä. Jos kirjoittelin Aasian reissulta siitä, miten reissussa ei aina välttämättä ole koko ajan kivaa, niin tähän reissuun se ei päde. Koska elettiin koko reissu siinä vaaleanpunaisessa kuplassa, jossa kaikki vaan sujuu ja menee putkeen ja koko ajan on ihan sairaan siistiä. 
Islannin luonto, Reykjavikin ravintolatarjonta, vaellus Varma-joelle, New Yorkin kadut, aamiaset dinerissa, auringonlasku Manhattanilla, Brooklyn Bridge, Central Park, tavallisen arjen seuraaminen ja siihen osallistuminen Bostonissa, Freedom Trail, upeat kirjastot, Harwardin yliopisto, Shake Shackin hampurilaiset...voisin jatkaa tätä listaa ihan loputtomiin.










Elokuu
Thaimaa, Laos & Kambodza
Joskus viime tammikuussa se ajatus nousi esiin; kuukaudeksi rinkat selkään ja Aasiaan! Reittiä mietittiin pitkään ja oikeastaan se varmistui vasta siinä vaiheessa kun olimme jo lentäneet Bangkokiin. Aika hurjaa tällaisilta suunnitelufriikeiltä. Oikeastaan suurin ongelma oli saada minut lentämään jollain arveluttavalla lentoyhtiöllä. Lopulta suostuin Vietnam Airlinesin kyytiin Laosista Kambodzaan ja niin me saimme reitin sumplittua. 
Olen kirjoitellut jonkin verran fiiliksiä tästä reissusta, joka oli varsin ajatuksia herättävä seikkailu.
Parhaita kokemuksia olivat ehdottomasti Chiang Main kaupunki, Elephant Nature Park, veneseikkailu Mekong - jokea pitkin, Laosin uskomattoman kaunis luonto, Angkor Watin temppelit sekä rentoilu Koh Changilla. Sukeltamaan uskaltautuminen oli ihan valtavan suuri voitto peloistani, sitä fiilistelen vielä kiikkustuolissa!














Miltä sun reissuvuosi näytti?

5 kommenttia:

 1. Wau! Sähän olet ehtinyt käymään vaikka missä! Erinomainen reissuvuosi sulla on ollut, kun siihen on sisältynyt monipuolisesti kaupunkeja, vesiputouksia ja aurinkorantoja. :) Me tehtiin vain pari pidempään matkaa, mutta yllättävän paljon maita tuli silti koluttua. Hyvää tulevaa (reissu)vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissuvuosi on ollut kyllä huima, ihmettelen itsekin miten on keretty näin paljon! :D Samoin sinne, oikein mukavaa tulevaa vuotta ja toivottavasti se sisältää paljon upeita reissuja :)

   Poista
 2. Oijoi, ihania matkajuttuja. Huippuja juttuja! Tänä vuonna ei tullut montaa matkaa kerrytettyä, mutta kun kerralla lähtee kauemmas niin reissuhinku vähenee. Ehkä. ;) Eli tänä vuonna oli Havaiji, mutta yhtä upeiksi kokemuksiksi tuli syyslomareissumme kauniiseen naapurimaahan, Norjaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, ne Hawajin kuvat oli ainakin upeita! :) mulla on kanssa kova hinku Norjaan tai Ruotsiin, ja nimenomaan vaeltamaan. Eikun vaan suunnittelemaan ensi vuoden lomia...

   Poista
 3. Islanti oli kyllä huippupaikka! Itselläni tuli kierrettyä saati ympäri kolme vuotta sitten ja haluan joskus mennä uudestaan :)

  VastaaPoista