torstai 21. tammikuuta 2016

Bucket List vuodelle 2016

Pidän asioiden listaamista, järjestämistä ja luokittelusta. Vuoden loppu ja uuden vuoden alku ovat ihan parhaita, kun saa listata menneitä reissuja ja tulevia haaveita. Niinpä kiljahdin riemusta kun löysin tämän blogin, nimeltä Bucket List Journey. Kirjoittajalla on monen sadan kohdan mittainen bucket list, jota hän toteuttaa. Lisäksi blogissa on listattu useita pieniä juttuja, kuten 10 places to visit with a partner tai 10 foods for your Italy bucket list. Käykääpä tsekkaamassa! Olin niin innoissani blogista, että lähetin sähköpostia blogin kirjoittajalle. Siis minä, jonka englanti on mallia ralli. Räpelsin kuitenkin mailin valmiiksi ja yllätyksekseni tyyppi vastasi minulle! Kyllä listahirmu aina toisen tunnistaa.

Olisi tietysi hyödyllisempää innostua jostain muusta, kuten vaikka vaatekaapin siivoamisesta, joogasta tai politiikasta. Mutta eihän sitä ihminen voi neuroosejaan valita. Niillä mennään mitä annetaan.

ps. ostin uuden hatun, ja tunsin itseni aikuiseksi. En ole koskaan ostanut muuta kuin pipoja.

Minulla on vain paha tapa tehdä kuitenkin varsin epärealistisia listoja. Etenkin näin vuoden vaihteessa. Kuten; herää joka aamu klo 06, joogaa joka päivä, älä syö karkkia koko vuonna...jne. Viikon päästä huomaan jo hukanneeni koko listan. Niinpä aion luvata tänä vuonna vain yhden asian: jos jonkin asian kirjoitan to do - listalleni, sen täytyy olla niin realistinen, ettei se jää vain yhdeksi kohdaksi listassa. Koska eihän siinä muuten ole mitään järkeä. Koska kaikkea ei voi saada kerralla, ainakaan heti. Ja koska itsensä loppuun ajaminen on tyhmää.

Vuoden 2016 bucket list näyttää tältä:

- mennä naimisiin (ihan pakko...9 päivää enää !!)
- matkustaa Mauritiukselle häämatkalle
- lukea enemmän kirjoja
- kehittää omaa blogiani ja kirjoittaa useammin
- juosta paljon ja aina kun se on mahdollista
- lumilautailla paljon ja oppia olemaan putoamatta hissistä
- kokeilla jotain uutta lajia
- käydä kerran viikossa joogassa tai bodybalancesessa
- käydä kaksi kertaa viikossa kuntosalilla/tehdä kuntopiiriä
- tehdä enemmän eettisiä ja ekologisia ostospäätöksiä
- syödä enemmän luomua
- syödä vähemmän lihaa
- tehdä hyväntekeväisyyttä tai vapaaehtoistyötä
- tehdä paljon Suomi-retkiä
- käydä vaeltamassa ulkomailla
- käydä vaeltamassa Suomessa
- päästä opiskelemaan
- tehdä valmennusohjelmaa
- osallistua kuntoilutapahtumaan
- osallistua hyväntekeväisyystapahtumaan
- perehtyä historiaan
- muistaa ystävien syntymäpäivät
- olla ostamatta tavaralahjoja
- käydä kerran kuussa treffeillä Jonaksen kanssa
- tehdä pitkä hiihtolenkki
- käydä kalastamassa
- käydä eväsretkellä
- käydä elokuvissa
- käydä konsertissa
- käydä Norjassa tai Ruotsissa
- ajaa roadtrip
- käydä museossa
- käydä taide/valokuvanäyttelyssä
- opetella kuvaamaan paremmin järjestelmäkameralla
- istua vähemmän
- kiivetä vuorelle
- ihailla monta auringonnousua ja -laskua
- istahtaa katselemaan merta
- matkustaa pohjoiseen
- maistaa raakasuklaata
- viettää osa kesälomasta Suomessa (viimeiset kaksi kesää ollaan lähdetty reissuun heti kun ensimmäinen lomapäivä vaan koittaa...)


Miltä sun lista näyttää? :)

8 kommenttia:

 1. Ihana hattu! Oot niin kaunis. :) Huippu tuo linkkaamasi blogi!! Mä ainakin uskon siihen, että (realistisia) asioita listaamalla tulee ehkä tehtyäkin jotain turhan haihattelun sijaan! Aika ja vuodet menee niiiiiin nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, uskon kyllä vahvasti siihen, että haaveet ja toiveet kannattaa kirjoittaa ylös. Silloin ne muuttuvat konkreettisemmiksi :)

   Poista
 2. Hieno löytö tuo blogi! Ja tämä myös =)

  Olen myös itse do-to-listojen ja dream on - listojen kirjoittaja. Pienemmät hommat hoituvat kun tärkeimmät asiat on muistissa ylhäällä ja sama pätee isompiin asioihin. Kun laittaa listan johonkin näkyväle paikalle, niin että unelmoidut asiat näkyvät päivittäin niin ne pysyvät mielessä ja tiedostamattaankin suuntaa toimintansa niiden suuntaan. Pidän myös aarrekartoista, eli listan sijaan kerätään kuvialehdistä tai netin kuvapalveluista ja kerätään niiden avulla haaveita esille.

  Asiat eivät välttämättä toteutudu juuri niin kuin on ajatellut, mutta samaan asiaan voi pääty eri kautta. Myös matkalla kohti haaveitaan kohta paljon muita hienoja asioita.

  Onnea haaveiluun ja haaveiden toteuttamiseen! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, listat ovat hyvä apukeino niin arjessa kuin haaveilussa. Luin jostain, että etenkin naiset laativat paljon listoja ja ihan joka asiasta :D haha.

   Poista
 3. Pakko vielä jatkaa.. Että joko olet löytänyt tavan yhdistää listat ja siivoaminen? ;) Eli tuttavallisemmin konmaritus? Marie Kondon kehittämä siivoustyyli. Suosittelen. Minä lähden juuri ostamaan kirjaa ja toteuttamaan siivouslistoja.. tavara vähenee ja mieli kevenee

  Tässä linkki (kopioi ja liitä) http://jershaanddup.com/free-printable-konmari-checklist-black-white-pdf/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin tuosta kirjasta jossain, mutta en vielä perehtynyt sen enempää. Kuullostaa kyllä varsin mielenkiintoiselta ja toimivalta :) oon ehdottomasto turhan tavaran vähentämisen kannalla, joten tuo olisi hyödyllinen! :)

   Poista
 4. Sulla on ihana ja niin inspiroiva blogi, josta tulee aina hyvälle mielelle, kirjoitat niin monesta omaakin sydäntä lähellä olevasta asiasta! :)

  Itsekin tein taannoin tälläisen Bucket List:n omaan blogiin http://idamarleena.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsi että mulla on jotenkin hujahtanut näitä kommentteja ohi, anteeksi pitkästä vastausajasta! Tällä hetkellä blogi hakee vähän muotoaan...mutta palailen luultavasti taas jossain vaiheessa kirjoittelemaan :) Kiitos ja kiva kun tykkäät. Minäkin bongasin sinun blogin ja voi että kuinka inspiroivia kuvia! Ihan tekee itekin mieli lähteä salille :)

   Poista