perjantai 26. elokuuta 2016

Vuosi Kuopiossa

Piakkoin täyttyy meidän ensimmäinen vuosi Kuopiossa. Saanko sanoa, että aika on mennyt ihan sairaan nopeasti? Koska se on! En osaa vieläkään vastata kysymykseen, olenko kotiutunut tänne. Tavallaan olen, tavallaan en. Olen löytänyt kivat lenkkipolut ja lähikaupan, olen tutustunut uusiin ihmisiin ja oppinut osan bussilinjoista ulkoa. Jos ulkopaikkakuntalainen tulee kylään, osaan kertoa mistä kannattaa hakea take away thaikkuruokaa, mihin kannattaa mennä kahville, missä on paras uimaranta ja miten täällä voi kuluttaa aikaansa. En silti osaa vieläkään ajatella, että tämä on se paikka, jossa haluan asua loppuelämäni. Toki opiskelupaikka ja vakkariduunit pitävät meidät täällä joitain vuosia, mutta että jäisimme tänne? No, sen aika näyttää. Ei tämä pöllömpi paikka ole, mutta jääminen kuullostaa tosi lopulliselta.

Tämä kuva on otettu vajaa vuosi sitten, hieman Aasiasta paluun jälkeen. Olimme lähdössä ensimmäisiä kertoja katsastamaan kaupunkia!
Kun asuimme "etelässä" kaipasin Savoa, ja kun asumme täällä, haikailen Hämeenlinnaa ja Tamperetta. Se on hieman ristiriitaista, ja turhauttavaakin. Haluan ajatella kuitenkin niin, että on rikkaus, että on niin monta paikkaa, jossa viihtyy. Ja kyllä ne tärkeimmät ja vahvimmat kaverisuhteet kestävät sellaiset asiat kuin muutaman sadan kilometrin välimatkat. 
Halusin listata tähän muutamia suosikkijuttujanu täällä Kuopiossa, koska täällä on todella paljon kaikkea kivaa ja ennen kaikkea muutakin kuin Puijon torni, kalakukot ja tori (jotka toki ovat käymisen arvoisia nekin!) :
- kahviloista ehdoton suosikkini on Kauppakadulla sijaitsevaHoukutus. Tosin olen testaillut muita kahviloita hieman huonosti, joten tämä perustuu melko suppeaan otantaan. Muita hyviä ovat kuulemma Mummola ja Kahvila Kaneli.
täällä on mielestäni aika hyvä ruokatarjonta, kaikille löytyy varmasti jotain! Vuoden aikana suosikeiksi ovat nousseet EhtaMusta LammasMandala, Muikkuravintola Sampo ja Samruai. Ja täytyy vielä mainita Kuopion rafloista se, että jokaisessa on saanut ihan todella hyvää palvelua, mikä jaksaa aina ilahduttaa.
- en osaa nimetä mitään yhtä paikkaa, mistä löytyisi parhaat lenkkipolut, mutta hyviä ja haastavia ainakin on tottakai Puijolla ja sitten myös Neulamäessä. Mun oma vakkarilenkkini sijaitsee puolestaan Saaristokaupungissa, ja Saaristokatuhan on kai jonkinlainen nähtävyys itsessään. Hieman tasaisempia maastoja löytyy Väinölänniemestä jaValkeisen lammelta, joissa kyllä kelpaa liikkua ihan jo maisemienkin puolesta.
- suosikkiaktiviteetteja täällä ovat olleet pakohuonepelit, joihin koukututtiin vuoden alussa. Kuopiosta löytyy kaksi firmaa, joissa pääsee pelaamaan: Mysteeri ja Arwoitus. Ollaan tykätty molemmista, ja vielä olisi yksi Arwoituksen huone pelaamattakin! Jonkin verran ollaan käyty myös leffassa, ja haluaisin seuraavaksi testata symppiksen oloisen Kino Kuvakukon, koska Finnkino on tullut jo melko tutuksi. Myös pääkirjasto ja Niiralan uimahalli ovat olleet mieluisia. Ainiin, ja pari kertaa olen käynyt kiipeilemässä eli siis boulderoimassa Kuopion kiipeilykeskus Voemalla sekä keilaamassaBowling Dinerissa. Nastoja paikkoja molemmat!
- kulttuurijutut ja yöelämä ovat jääneet vähälle, mutta jos jotain täytyy mainita, niin alkukesän Kuopion komediafestarit oli hauska tapahtuma ja suosikki istuskelupaikkani on tähän mennessä ollut symppis Malja
Siinäpä Kuopion parhaimmistoa näin vuoden kokemuksen perusteella. Nyt me pakataan kuitenkin kimpsut ja lähdetään morjestaa Hämeenlinnaa! Ja mä pääsen taas mökkeilee. Ai että! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti