tiistai 6. syyskuuta 2016

Ensimmäiset koulupäivät

Voin vain kuvitella miltä tuntuu 7-vuotiaasta, koulunsa aloittavasta ekaluokkalaisesta. Luulen, että minusta tuntui viime viikolla tismalleen siltä. Edellisiltana vaatteita valittiin hartaasti, ja vaihdettiin moneen kertaan. Aamulla jännitti niin, ettei aamupuuro maistunut ja teki mieli soittaa äidille. Löydänkö oikeaan luentosaliin/vessaan/ruokalaan/kirjastoon? Olenko oikeaan aikaan oikeassa paikassa? Saanko kavereita, puhuuko kukaan minulle?
Ensimmäisenä aamuna jäin jännityksissäni pois väärällä bussipysäkillä, pelkäsin myöhästyväni. Kun olin taapertanut hiki päässä oikeaan paikkaan, huomasin, että minulla oli jäänyt lähes puoli tuntia aikaa.

Mutta heti alusta asti oli selvää, että olin ehdottomasti juuri siellä missä pitikin. Olin niin innoissani ihan kaikesta: opiskelijakortista, halvasta ruoasta, opettajien esittelyistä ja tsemppipuheista, opinto-oppaasta, salasanoista, kirjastokortista, muista opiskelijoista... Meidän ryhmä vaikutti heti alkuun huippukivalta, hauskalta sekoitukselta vähän kaikkea! Ihmiset tulivat hyvin erilaisista taustoista ja eri puolilta Suomea. Mutta kaikkia yhdisti vahva halu ja mielenkiinto terveyden edistämiseen, liikuntaan ja terveyteen, ja se motivoituneisuus tarttui kyllä välittömästi.

Nyt koulupäiviä on takana jo muutama, to do- lista on kasvanut kilometrillä ja ensimmäiset tehtävät on jo palautettukin. Löysin kavereita, ruokalan ja kirjaston. Niillä pärjää pitkälle! Iltaisin on hieman väsyttänyt, mutta aamuisin ei lainkaan. Täytyy käyttää kaikki tämä ylitsepursuava into nyt hyödyksi, koska varmasti tulee niitäkin päiviä, kun joutuu pakottamaan itsensä kirjan ääreen.2 kommenttia:

  1. Jes, ihanaa kuulla että sun opiskelutaival lähti rullaamaan varsin mainiosti! :) Tsemppiä opintojen alkumetreille!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Inka! Joo hyvin rullaa, ainakin vielä. Mukava päästä tekemään sitä mistä tykkää :)

      Poista